Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Redaktorem Kanashimo.

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

1861903841_naglowekkanashimo.png.0827db6399496ce1610594bdd86ce206.png
info.png.003e410ca755f1252eb768f6e7d1b0b4.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Senior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię wam wywiad z Reporterem @Kanashimo.Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego materiału!
wywiad.png.f8acf7bffc372c501be8e562a23885be.png

d: @-dzusia-| K: @Kanashimo.

d: Witam, z tej strony Senior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
K: Jasne.

d: Świetnie! Na początek przedstaw się i opowiedz nam coś o sobie.
K: Cześć, na imię mam Franek, na serwerze jestem znany pod nickiem @Kanashimo.. Aktualnie pełnie rolę Reportera w Redakcji Project News, dodatkowo jestem również Academy Keeperem, czyli szkoleniowcem. Pochodzę z województwa łódzkiego.

d: Od czego zaczęła się Twoja przygoda na serwerze ProjectRPG i jak tutaj trafiłeś?
K: Swoje konto na serwerze założyłem podczas wakacji w 2021 roku. Oryginalnie chciałem grać na jednym z serwerów roleplay, niestety, okazało się, że był on już zamknięty. Z powodu, że kupiłem GTA:SA, to nie chciałem zmarnować swojej kasy, więc wszedłem w wyszukiwarkę serwerów i zacząłem szukać jakiegoś fajnego serwera, nazwa ProjectRPG wpadła mi jakoś w oko, więc wszedłem na serwer i założyłem konto, na samym początku dosłownie nic nie ogarniałem, ale z czasem, kiedy zaprosiłem również swojego znajomego, dowiadywałem się coraz więcej o samej grze i serwerze, tym samy czerpiąc coraz więcej zabawy. Śmieszne jest to, że ProjectRPG był pierwszym serwerem, na który wszedłem i tak naprawdę, nigdy nie grałem na innych serwerach, z czasem tylko spróbowałem dwóch innych serwerów, ale stwierdziłem, że są nudne.

d: Skąd pomysł na nick?
K: Mój nick powstał tak naprawdę przypadkiem, kiedyś pobrałem VRChata i podczas zakładania konta, nie pamiętam dlaczego, nie chciałem korzystać ze swojego normalnego nicku. Wszedłem w tłumacza polsko-chińskiego i pisałem wyrazy, jakie przychodziły mi do głowy, w ten sposób powstał mój nick. Ciekawostka jest taka, że mój nick to tak naprawdę lekko zmieniony/odmieniony wyraz „smutek”. Sam nick bardzo mi się podoba, ale nie lubię, gdy ktoś korzysta z tłumacza, żeby poznać się jego znaczenie, bo to akurat nie ma sensu. Potem użyłem go w jeszcze innym miejscu, a następnie w jeszcze innym, w ten sposób stwierdziłem, że będzie to mój główny nick.

d: Masz jakieś cele na serwerze ProjectRPG?
K: Swoje dwa główne cele już osiągnąłem, czyli bycie szkoleniowcem w redakcji oraz bycie w zarządzie organizacji. Chciałbym kiedyś również dołączyć do zarządu Project News, zrobić wymarzonego Sultana Kombi oraz dostać się do administracji.

d: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
K: Aktualnie można powiedzieć, że jeśli chodzi o jakieś fajne autka to bida trochę, mam tylko gruzy na id oraz greenwooda, którego aktualnie chce zrobić na ft. Swój majątek wyceniam tak na 600k.

d: Gdybyś mógł coś dodać lub zmienić na serwerze, to co by to było?
K: Na pewno chętnie bym zobaczył naprawioną gospodarkę, ponieważ aktualnie jest nieciekawie, inne rzeczy to tylko takie drobiazgi, więc nie ma sensu nawet o tym mówić.

d: Jesteś RedaktoremProject News. Opowiesz nam coś więcej o tej roli i jej zadaniach?
K: Oczywiście, jako Redaktor, muszę pisać co najmniej jeden artykuł lub wywiad na miesiąc. Często również robię relacje z różnych serwerowych wydarzeń oraz razem z innym robimy serwerową gazetkę.

d: Wspomniałeś wcześniej, że jesteś również szkoleniowcem w redakcji. Jakie prace/obowiązki do Ciebie należą?
K: Jako szkoleniowiec, podczas każdej akademii, która jest zazwyczaj co miesiąc, muszę przeprowadzić nowych członków redakcji przez materiały szkoleniowe i inne rzeczy, oczywiście, sam bym sobie nie poradził, dlatego jest nas piątka. Dodatkowo robię również egzaminy. Aktualnie jestem dość świeżym szkoleniowcem oraz jestem podczas okresu próbnego, który będzie trwać jeszcze przez jedną akademię. 

d: Jeśli nie Project News, to jaki inny biznes byś wybrał? Jest jakaś frakcja, która Cię interesuje?
K: Gdyby nie Project News, najprawdopodobniej wybrałbym Blood Fight. Jeśli mowa o frakcji, całkiem niedawno odszedłem z SARA, nie mam aktualnie wystarczająco czasu na wyrobienie normy. W planach mam oczywiście powrót lub ew. mógłbym dołączyć do SAFD, lub SAPD.

d: Jest coś, za co doceniasz Redakcje? Chciałbyś, by coś zostało zmienione?
K: Sama w sobie redakcja jest super, najbardziej lubię atmosferę na naszym discordzie, ale samo pisanie artykułów i wywiadów też jest bardzo fajne. Jedyne co bym lekko zmienił to zarobki oraz regulamin.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 532 godzin. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
K: Najlepiej wspominam początki gry, kiedy na serwerze był jeszcze stary HUD. W mojej pamięci głównie zapadły jakieś losowe momenty z gry, zazwyczaj, kiedy grałem sam. Oczywiście, bardzo dobrze wspominam różne fajne wydarzenia, jeśli mowa o osobach to jakąś 1/5 tego czasu spędziłem go z nimi. Jeśli chodzi o jakieś wydarzenia to jedna z pierwszych większych akcji pozorantów, która zresztą była improwizowana, była całkiem niezła, byłem tam z @NEONEK oraz @Kapicki_12, był to również pierwszy raz, kiedy leciałem helką na serwerze. Całkiem fajny była również jedna z edycji BF'a, na której walczyłem z @Rafskyy*dm. Bardzo w pamięć zapadł mi jeden wieczór, na którym to razem z @Wieslaw* robiłem roleplay na służbie SARA. Dodatkowo wspomnę o moim artykule o RC zrobionym razem z @Poziomeq. Więc no, trochę tego jest, nie będę teraz opisywać tutaj wszystkiego, ale swoją przygodę z serwerem oceniam na bardzo dobrą.

d: Jak oceniasz eventy serwerowe? Masz jakieś zastrzeżenia co do nich?
K: Eventy serwerowe są bardzo fajne, jedynie co eventy typu RC i BF mogłyby być troszkę lepiej organizowane, dokładniej to chodzi o to, że nie raz zdarzyło się to, że podczas robienia zdjęć zostałem wyrzucony za WNTZ, ponieważ ktoś nie wiedział, że jestem z redakcji.

d: Co najbardziej lubisz na ProjectRPG?
K: Proste pytanie, prosta odpowiedź, oczywiście, że naszą redakcję i organizacje, w której jestem.

d: Powiesz nam coś więcej o organizacji, w której jesteś?
K: Organizacja ta nazywa się Dark Moon, jej lider, czyli @Burzkaa*dm jest również w naszej redakcji. Lubię ją głównie przez atmosferę na czacie. W najbliższym czasie również planujemy otworzyć rekrutacje!

d: Odchodząc od tematów serwera, chciałbyś podzielić się, czym się interesujesz lub jakie są twoje pasje?
K: Jasne, w wolnym czasie oczywiście lubię grać w gry. Jeśli chodzi o pasje, to bardzo lubię programować. Interesuję się również grafiką komputerową oraz elektroniką.

d: Co jest dla Ciebie w życiu najważniejsze? Czym się kierujesz?
K: Najważniejszą rzeczą w życiu dla mnie jest rodzina.

d: Masz jakieś marzenia? Jest coś, czym się inspirujesz?
K: Moim największym marzeniem to oczywiście stworzyć firmę, która zajmuję się sprawami typowo informatycznymi na zlecenie ew. game developmentem.

d: Są jakieś miejsca, które chciałbyś zwiedzić lub odwiedzić?
K: Tak, jest to między innymi zwiedzenie Japonii, Nowego Yorku, Las Vegas, Washingtonu oraz stanu Minnesota.

d: Czego się najbardziej boisz?
K: Musiałbym trochę bardziej pomyśleć, żeby powiedzieć coś sensownego. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to to, że boję się pająków.

d: Na koniec, zapytam jeszcze, czy chciałbyś kogoś pozdrowić.
K: Pozdrawiam wszystkie wcześniej już wymienione osoby, czyli @NEONEK, @Kapicki_12@Rafskyy*dm@Poziomeq@Wieslaw*@Burzkaa*dm oraz dodam jeszcze @xanny i @Leokadia.

d: Dziękuję Ci bardzo za tę rozmowę i życzę dalszych sukcesów!
K: Ja również dziękuję!
krecha.png.28deb0cfbd0dcf52865c55afd9d2535b.png
Szybkie Strzały:

d: Koty czy Psy?
K: Psy.

d: Diesel czy Benzyna?
K: Benzyna.

d: Zupa pomidorowa czy Rosół?
K: Rosół.

d: Komputer czy laptop?
K: Komputer.

d: Lato czy Zima?
K: Lato.

d: Dom czy Mieszkanie?
K: Dom.
krecha.png.28deb0cfbd0dcf52865c55afd9d2535b.png
Dziękuję za przeczytanie tego materiału i mam wielką nadzieję, że się Wam spodobał oraz że lepiej poznaliście Redaktora @Kanashimo.. Jeszcze raz bardzo dziękuję @Kanashimo. za rozmowę. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia
1247446818_krecha2.png.b50a1dc15f37ac571977c79338731e63.png

dla Redakcji Project News
85010621_pieczatkaaktualna_webp.0505ca70c254a9f3f5463c8593f7516f4mrbOpo.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.