Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Napad na bank

Limek

Rekomendowane odpowiedzi

y6W8MR6.png

artykul.png

Witajcie! Z tej strony Junior Reporter @Limek, wraz z Junior Pressman@oliwierbluza1, Junior Reporter @Leokadia, Junior Pressman @Vajtekk.vnd, oraz Junior Pressman @Nalesnik postanowiliśmy stworzyć relację z przebiegu akcji Posorants Group, czyli napadu na bank. Akcja miała miejsce w sobotę (03.02.2024) w godzinach 19:30 - 21:00. 
Zachęcamy do przeczytania !

RELACJA NA TIKTOKU PRPG

informacje.png

W miasteczku położonym we wschodniej części hrabstwa Red County, w stanie San Andreas, dnia 03.02.2024 r. około godziny 19:30 doszło do mrożącej krew w żyłach sytuacji. To właśnie wtedy centrala banku otrzymała informację o wciśnięciu przez jednego z pracowników przycisku napadowego. Centrala banku nie była w stanie skontaktować się z nikim wewnątrz, a kamery nie działały. Już po kilku minutach na miejscu zdarzenia pojawiły się jednostki SAPD, SAMD, oraz SAFD. Teren działań służb został zabezpieczony. Dwójka napastników, wraz z zakładnikiem wyszła na dach budynku, gdzie rozpoczęły się negocjacje. Napastnicy żądali ratownika medycznego, który miał wejść do środka i pomóc rannemu zakładnikowi. Jeden z ratowników SAMD wszedł do wnętrza banku, gdzie sam później był przetrzymywany. Napastnicy chcieli kolejne żądania, w międzyczasie pakowali pieniądze w torby sportowe, a następnie do pojazdu Securicar. Tym razem żądali swobodnego wyjazdu dla dwóch pojazdów; Securicara oraz Sultana. SAPD spełniło żądania napastników, a pojazdy odjechały z piskiem opon. W tym samym czasie w banku doszło do eksplozji ładunku C4, który doprowadził do zawalenia się części budynku oraz pożaru. Do akcji ratunkowej przystąpiło SAFD, które wyciągnęło spod gruzów trzy osoby, którym nie udało się pomóc. Wśród nich znajdował się napastników, ratownik medyczny oraz pracownik banku.
Securicar rozpoczął ucieczkę, a w nim dwóch napastników oraz zakładnik, w kierunku Blueberry. Pojazd odbił nagle na polną drogę, gdzie w końcu rozbił się na jednym z mostów. Napastników schwytano, a zakładnika udało się uratować. Napastnicy zostali przetransportowani do SAPD HQ, gdzie zostali przesłuchani, a następnie osadzeni w SASP.

Jednostki SAPD również zatrzymały po pościgu Sultana, w którym znajdował się jeden z napastników.

Gzqqb1L.png

N: @Nalesnik   H: @Hubi15

N:  Witaj, z tej strony Junior Pressman Nalesnik z redakcji Project News, można zadać kilka pytań do wywiadu?
H: Witam, zarówno Ciebie, jak i wszystkich czytelników! Chętnie odpowiem na Twoje pytania.

NSkąd pomysł na napad?
H: Posorants Group opiera się na kreatywności, to podstawa naszego funkcjonowania. I to jest tak właściwie odpowiedź na to pytanie. Mamy wiele pomysłów, które wywodzą się od członków biznesu i staramy się je na bieżąco realizować. Pomysł napadu jest akurat moim pomysłem, który tak po prostu wpadł mi do głowy. Rozpoczęliśmy pisanie scenariusza, zbieraliśmy uwagi członków Posorants Group, uwzględnialiśmy opinie frakcji. Wszystko to złożyło się na akcję, którą dzisiaj mogliście zobaczyć. 

NMacie w planie kolejny napad bądź inny RolePlay?
H: Mamy wiele planów, takie jest nasze zadanie. W ciągu miesiąca Pozoranci przeprowadzają dziesiątki akcji Role Play, dzisiejsza była tak zwaną przez na „akcją grupową''. Takie akcje są wyjątkowe, staramy się czymś zaskoczyć i stworzyć wyróżniającą się akcję. Z reguły wykorzystujemy na raz większą ilość Pozorantów, cały przekrój frakcji oraz angażujemy biznesy. Zatem zachęcam do obserwowania naszego działu na forum, tam w multimediach będą pojawiały się zapowiedzi akcji oraz ich przebieg. Postaramy się, aby takie akcje były organizowane cyklicznie, ale tak jak wspomniałem, wymaga to od nas dużego nakładu pracy.

NIle trwało przygotowywanie napadu?
H: Kiedy już mamy zarys, jakiś pomysł to rozpoczynamy pisanie scenariusza, jest to kwestia godziny lub dwóch. Wchodzi w to ilość potrzebnych osób, wybór lokalizacji, pojazdów, niezbędnych frakcji i jeszcze kilka innych czynników. Później należy zająć się całą otoczką akcji, zebrać na dany termin Pozorantów, umówić się z frakcjami oraz biznesami. Zebrać w jednym miejscu tyle osób, to jest wyzwanie organizacyjne. Dodatkowo w proces przygotowania akcji wchodzi też potrzebna grafika, ale o tym już nie wspominam - w tej kwestii możemy liczyć na Marquee: Outdoor media. Mniej więcej tak wygląda proces przygotowania takiej akcji Role Play.

NJak oceniasz przebieg RolePlay przez frakcję?
H: Oceniam bardzo dobrze, frakcje stanęły oczywiście na wysokości zadania. Jesteśmy wdzięczni za ich tak liczną obecność oraz zaangażowanie. Frakcje prezentują bardzo wysoki poziom i robimy wszystko, aby dotrzymać im kroku. Nasza dobra współpraca jest kluczowa, w końcu zajmujemy się organizowaniem akcji właśnie dla frakcji!

N: To już wszystko. Dziękuję za poświęcony czas.
H: Dziękuję i do widzenia.

Gzqqb1L.png

O: @oliwierbluza1   B: @Bandura.
O: Witam z tej strony Junior Reporter @oliwierbluza1 z redakcji
Project News!
B: Witam z tej strony Młodszy Specjalista Bandura. z biznesu Posorants Group!

O: A więc na wstępnie opowiedz, jak zaczęła się twoja przygoda w Posorants Grup?
B: Moja przygoda zaczęła się dokładnie 19 grudnia. Biznes nie miał lidera, a opiekę nad nim sprawował Banan99 oraz Tubas. Pewnego dnia zobaczyłem otwartą rekrutację i napisałem z powodu swojego dużego doświadczenia z RolePlay, ale także ze swoimi dobrymi pomysłami.

O: Jak wyglądały początki w biznesie? Była to zorganizowana współpraca czy bardziej nieopanowany chaos?
B: Banan99 i Tubas chcieli jak najlepiej dla biznesu i według mnie była to zorganizowana współpraca z nimi, ale też członkami, którzy wtedy byli. Same początki jak to początki, wprowadzenie, zapoznanie się. Opiekunowie doskonale zapoznali nas z wszystkim i odpowiadali z chęcią na nasze pytania.

O: Czy zmieniłbyś coś w strukturze biznesu? Jeśli tak, to co?
B: Aktualnie nie ma co zmieniać, nowy zarząd, który swoimi pomysłami wprowadza powoli tutaj jakieś rozwinięcia. Jedynie trzeba czekać.

O: Jak oceniasz umiejętności swoje i swoich współpracowników w zakresie Role Play?
B: Jak wcześniej wspomniałem mam duże doświadczenie w zakresie RolePlay. Jeśli chodzi o innych pracowników, to potrafią, również niesamowicie odgrywać akcje, a nawet je ładnie rozwijać.

O: Czy według ciebie biznes pozwala na całkowitą dowolność co do wyboru akcji RP, czy ma jakieś ograniczenia?
B: No na obecną chwilę czekamy na wprowadzenie nowości, więc jakieś tam malutkie ograniczenia są, lecz nie poważne. Dowolność do wyboru RP mamy, lecz wiadomo, by się często nie powtarzało.

O: Jeżeli miałbyś okazję zaplanować większą akcję, to na czym by ona polegała?
B: Szczerze na tę chwilę nie mam pomysłu, lecz byłaby to akcja, gdzie
każda frakcja miałaby dla siebie zajęcie.

O: Z jaką frakcję najbardziej lubisz współpracować?
B: Najbardziej lubię współpracę z frakcją SAMD oraz SAFD.

O: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
B: Chciałbym pozdrowić SAMD, SAFD, cały biznes i @Ka3r

O: W takim razie nie mam więcej pytań. Bardzo dziękuję Ci za udzielenie wywiadu.
B: Również dziękuje za szansę w wywiadzie.

Gzqqb1L.png

L: @Leokadia  P: @PREZES_1337

L: Witam serdecznie, z tej strony Junior Reporterka Leokadia z Redakcji Project News. - kłania się
P: Witam z tej strony Assistance Chief PREZES_1337 z Organizacji Dark Side.

LCzy na początku mógłby się Pan nam przedstawić naszej redakcji? 
P: Witam serdecznie! Mam na imię Adrian oraz mam 21 lat, na co dzień pracuję jako kurier w mieście, jakim jest Los Santos.

LSkąd Pan dowiedział się o całej akcji tutaj, Pan tutaj mieszka, czy przyjechał Pan do rodziny, a może to była po prostu zwykła przejażdżka? 
P: Jak co dnia wracałem z pracy, pracuje jako kurier w Los Santos. Znam, każdy objazd, który umożliwi mi, jak najszybsze dostanie się do danego punktu, zakończyłem zmianę i udałem się do swojego pojazdu, by udać się w drogę do domu, który znajduje się w mniejszym miasteczku Montgomery. Jako, iż chcę jak najszybciej dostać się do domu i ominąć korki postanowiłem, że wybiorę się przez Palomino Creek nic nadzwyczajnego tam zazwyczaj puściutko, a tu nagle ukazało się coś, co nigdy, bym sobie nie wyobraził, że zobaczę. Widziałem bank, który często odwiedzam, cały zastawiony blokadami z brakiem przejazdu, stały tam radiowozy, wozy strażackie oraz karetka.

LCzy w małym miasteczku, jakim jest Palomino Creek, często Pan bywał w owym banku, który został wysadzony i czy często bywały tam jakieś komplikacje, wobec innych osób, przesiadujących tam?
P: Tak, często dostarczałem tam różne paczki i miałem dosyć przyjazny kontakt z pracownikami owego banku, dosyć często moim rejonem było, Palomino Creek, do momentu wybuchu banku.

LRozumiem, czyli nic dziwnego nie było z pracownikami. Czy wie Pan coś na temat osób, czyli napastników oraz zakładników co byli w środku i czy przeżyli w tamtym momencie?
P: Niestety coś wiem, trójka osób niestety została stracona, nie udało im się pomóc z tego, co wiem, jednym z nich był, ratownik medyczny, a dwójka napastników wyszła na dach z jednym zakładnikiem i przystąpili do negocjacji.

LWiesz może, coś na temat napastników, czy zostali zabrani przez S.A Police Department?
P: Dostałem informacje od osób trzecich, że zostali przetransportowani przez funkcjonariuszy S.A Police Department na komendę.

LCzy w przyszłości rozważasz może nad dołączeniem do biznesu Posorants Group?
P: Na dzień dzisiejszy jestem w biznesie Racing Club, aczkolwiek w przyszłości nie wykluczam dołączenia do Biznesu Posorants Group.

LDziękuję Ci bardzo za przeprowadzenie krótkiego wywiadu o całej akcji, która się tutaj działa. Życzę Panu miłego dnia/nocy. Do zobaczenia!
P: Dziękuje również oraz pozdrawiam czytelników.

Gzqqb1L.png

V: @Vajtekk.vnd   N: @Nalesnik

V: Dzień dobry, z tej strony Senior Reporter Vajtekk.vnd z Redakcji Project News, mógłbyś odpowiedzieć na parę pytań?
N: Witam Police Officer I Nalesnik, jasne pytaj śmiało.

VDobrze, co tutaj właściwie się dzieje?
N: Został napadnięty bank, dostaliśmy informacje przez osobę, która nacisnęła guzik informujący o napadzie. Nasza dyspozytornia otrzymała zgłoszenie oraz wszystkie jednostki pojawiły się na miejscu w mniej więcej 4 minuty.

VCzy napastnicy mają zakładników? Są ranni?
N: Owszem posiadają zakładników, jak na razie nic nie wiadomo o rannych zakładnikach.

VJaki macie plan?
N: Mamy plan by oddali nam zakładników za wolny odjazd, lecz nie będzie on aż tak wolny, bo w momencie jak wyjadą, zostanie rozpoczęty pościg za nimi.

VIle jednostek jest na miejscu?
N: Jednostek jest wystarczająco, lecz zawsze za mało.

VCo się działo dotąd? (chwile przed ucieczką!)
N: Chwilę przed ucieczką każdy z funkcjonariuszy zrobił swoją robotę, niektórzy pobiegli zobaczyć czy są jacyś ranni, po sprawdzeniu odpowiednio ubrani strażacy weszli do budynku, który wcześniej wybuchł i odnaleźli zakładników, niestety niektórych nie dało się uratować...

V: Dziękuje za wywiad. Do widzenia.
N: Do widzenia. 

k1AwIr0.png

nU0vc9g.png

rvvFUhA.png

ZSw73PO.png

vEsTTrK.png

e8KUpWW.png

8hLQTjU.png

wwcRUBz.png

j9ypFcu.png

cUMCaum.png

IJP3CVB.png

8pxIJaq.png

qLiUEZS.png

rs44cz0.png

6GFpCCR.png

XsiNyba.png

HleMXlS.png

bEPnH7H.png

O1IiRQV.png

8eybfgF.png

7sU1mKk.png4mrbOpo.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.