Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Administratora Emciok

ZbyszeKieliszek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: ZbyszeKieliszek 
Nick oskarżonego: Emciok
Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary, pomówienie
Data zdarzenia: 22.05.2023, około 01:10
Dowody:

https://imgur.com/a/2WBKevT

Opis sytuacji: Witam. Dnia 22.05.2023 roku około godziny 1:10 zostałem zbanowany na serwisie za pomoc w zabiciu gracza wepchanego na DM. Nie ma absolutnie żadnego dowodu, który potwierdzałby tezę mojej świadomej pomocy w tym wydarzeniu, chyba że się mylę to proszę mi go przedstawić. Gracz znalazł się na strefie DM (bez mojej ingerencji) przez co odruchowo go zabiłem. Widać nawet na moim klipie, że byłem w lekkim szoku, przypadkiem nacisnąłem Caps Lock'a i zatrzęsła mi się dłoń, co wyklucza plan mojego świadomego udziału w tym przedsięwzięciu. I nie obejmuje mnie tu punkt regulaminu, który mówi o nieświadomym łamaniu go, bo taki, który zabrania mi strzelać na Strefie DM nie istnieje. To tak jakby karać kogoś za to, że jakiś gracz niósł stos drewna na drwalu, ktoś potrącił go pojazdem i inny gracz podniósł jego stos drewna. Dosłownie w tej sytuacji nie zawiniłem niczym. Poza tym taki termin jak: "Pomoc w zabójstwie gracza wepchniętego na strefe DM" nawet nie widnieje w regulaminie. W mojej apelacji zostałem pomówiony o wielokrotne powielanie takich zachowań przez Administratora Emcioka: "Wspólnie z kolegą zabijałeś w ten sposób graczy". Jeżeli faktycznie dopuszczałem się takich czynów (wpychanie i zabijanie graczy na DM) proszę o dowody, bo Administratorowi  trochę nie wypada rzucać gołosłownymi oskarżeniami. Z resztą skoro Administrator wie, że rzekomo to robiłem, to dlaczego nie poniosłem za to konsekwencji? (2007 pzdr dla kumatych) 

W mojej apelacji przytoczyłem karę innego gracza (otrzymał ją kilka godzin po mnie), który Bug'ował Strefę DM i zadawał obrażenia poza nią. Otrzymał on również karę 3 dni, od tego samego Administratora, tylko różnica jest taka, że ja nawet nie złamałem regulaminu. (Śmieszne)                          

*nazwałem tego gracza oszustem przez mój poranny przypływ nerwów i chciałem wylać moją frustrację, przepraszam za to*

Tu fragment odpowiedzi do mojej apelacji: "zostałeś ukarany "taką samą karą co jakiś oszust który strzelał poza dm", bo tamten "oszust" zrobił to po raz pierwszy, ty zaś miałeś już za podobne akcje bana". Tak jak wyżej napisałem, on złamał regulamin w przeciwieństwie do mnie, więc nie wiem jakie znaczenie ma który raz to zrobił. A co do "podobnych akcji", to jedyny mój wcześniejszy BAN był właśnie za zadawanie obrażeń poza DM (Bugowanie), a aktualny za zabicie gracza na Stefie DM (XD), gdzie tu podobieństwo poza słowem "DM" i tym, że gracz nieumiejący strzelać pojawił się na Spawnie LS? Brzmi to jakoś niezbyt profesjonalnie jak na stanowisko które pełni Emciok. Chciałem załatwić ten temat w apelacji, ale niestety się nie udało.

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam, 
Zbyszard Kieliszkowski, ZBKLK.

• Super 6
  • Haha 4
  • WOW! 1

Wypowiedziałem się wystarczająco na ten temat w owej apelacji, karę otrzymałeś ponieważ wszyscy wiemy że robiłeś to celowo z kolegą, jesteście dobrymi znajomymi którzy grają razem i wpadają nie raz na takie pomysły, miałeś już jak sam napisałeś za akcje na DM bana, stąd ten jest na 3 dni, pomimo wyjątkowo niskiego poziomu rzeczy której dokonałeś, z kolei tamten gracz o którym również wspominałeś, bana nigdy nie miał, dostał on bana na 3 dni, ze względu na jego wyjątkowo "czyste konto".

Jak już piszesz taką skargę to chociaż zachowaj jakikolwiek poziom a nie wyjeżdżaj mi tu z jakimiś (Śmieszne)   czy (2007 pzdr dla kumatych)  < bo to przecież mega śmieszne

• Super 13
  • Haha 3

Napisano (edytowane)

Eh, fajnie że wiesz lepiej co robiłem celowo. Możesz mi jakoś udowodnić, że to było zamierzone działanie z mojej strony, czy opieramy się na Twoich domysłach? Co z tego, że to mój kolega? Równie dobrze zamiast mnie mógł tam stać zupełnie inny gracz, który zrobiłby dokładnie to samo co ja, bo to zwyczajny odruch na Strefie DM i nie byłby on znajomym Mareczka. Gdybym nie był z nim powiązany to nie byłoby problemu? 

"miałeś już jak sam napisałeś za akcje na DM bana, stąd ten jest na 3 dni, pomimo wyjątkowo niskiego poziomu rzeczy której dokonałeś" Tak, miałem bana za bug'owanie granic DM'a i zadawanie obrażeń poza nim. Tylko, że nijak to się ma do aktualnej sytuacji, gdzie otrzymałem bana za coś czego nawet nie ma w regulaminie. Poza tym mam skalowanie tylko przez jedną karę i słowo DM w powodzie? To są dwie inne sytuacje.

Wspomniałem o sytuacji tamtego gracza, bo on bug'ował DM i dostał 3 dni, a ja nie złamałem nawet regulaminu i otrzymałem tą samą karę. Tą kwestię uznajmy za wyjaśnioną, bo teraz się dowiaduje, że mam skalowanie przez jedną kare.

Co do moich komentarzy, miały one jedynie podkreślić poziom absurdu tej kary (subiektywna opinia). Jeżeli Cię uraziły to przepraszam, nie miałem tego na celu.

Dalej nie odniosłeś się do pomówień, i drugi raz poproszony o punkt regulaminu zabraniający mi zabijać wepchniętych graczy na DM na podstawie którego mam bana, nie przedstawiłeś go. Jasne, nie musisz, ale miło by było go znać.

Edytowane przez ZbyszeKieliszek
spacja, poprawa literki
  • Super 6
  • Haha 1

Odnośnie tego skalowania, nie działa ono przy jednym przewinieniu, że jak np dostaniesz prawko za TARAN to kolejne które za TARAN nie bedzie nie jest skalowane, to się tyczy ilości twoich kar, a ty ich troszku masz, tamten gracz tak bogatej kartoteki nie miał.

Zostałeś zbanowany, jak sam wiesz później niż twój znajomy, nie są to żadne domysły, przejrzałem dokładnie Ciebie i jestem jednogłośnie w stanie stwierdzić że było to celowe, co robiliście razem z kolegą, więc oboje kare dostaliście.

Z tego co widziałem na nagraniu które tu zamieściłeś (https://imgur.com/a/2WBKevT), nagrałeś to zabójstwo, pytanie po co? I dlaczego wrzuciłeś je bez dźwięku, bo to też bardzo mnie ciekawi, skoro uważasz że nie jesteś zamieszany, i była to losowa akcja, nie umówiona ze znajomym, wrzuć to nagranie raz jeszcze, najlepiej dłuższy fragment ale z dźwiękiem, jeśli nie masz zamiaru udostępniać go publicznie, ze względu na możliwy glos twój/twojego kolegi prześlij mi je na pw. 

• Super 4

Napisano (edytowane)

Nie mam nawet jednej strony przez prawie dwa i pół roku rozgrywki. To chyba nie jest spora ilość. Ale już mniejsza o to.

No to jesteś w błędzie. Przejrzałeś moje stare kary i na ich podstawie uznałeś mnie za winnego czy co Ci jednogłośnie wskazało, że było to celowe z mojej strony?

Zapisałem powtórkę, bo była to dla mnie zabawna sytuacja, którą chciałem sobie zachować na pamiątkę. A odpowiedź na to, dlaczego jest bez dźwięku znajdziesz dwie linijki niżej w Twojej wypowiedzi. Zaraz prześle Ci na PV całą minutę powtórki. (już wysłałem na Discordzie)

PS: dalej nie odpowiedziałeś na zarzut pomówień, o wielokrotne takie akcje (wpychanie i zabijanie graczy).

Edytowane przez ZbyszeKieliszek
uzupełnienie zdań
  • Lubię to! 1
  • Nie lubię tego 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.