Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na bolkaa

Kolec
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: FajnyZiomek
Nick oskarżonego: bolkaa
Powód skargi: Bez podstawnie nadana kara. Nadużywanie swoich mocy, zbyt surowe traktowanie graczy.
Data zdarzenia: 31 Grudnia 2024 oraz 10 Stycznia 2025
Dowody: https://imgur.com/a/DOxxQnW
Opis sytuacji: Przejdźmy do pierwszej sprawy, w dniu sylwestra postanowiłem wejść na serwer i podjechać na scenę los santos, wjechałem na teren sceny i chciałem postawić pojazd tak jak jest to widoczne na pierwszym screenie ale po drugiej stronie, nawet nie zdążyłem się ustawić a otrzymałem od razu karę zabrania prawa jazdy z powodem WNTZ, czułem się ukarany zbyt surowo bo nie otrzymałem nawet ostrzeżenia że nie można tam wjeżdżać, teren nie był zabezpieczony a ni nic, normalnie dało się przejechać więc skąd mogłem wiedzieć że na teren jest zakaz wjazdu, mimo tego że pojazd comet niebieski przedstawiony na pierwszym screenie też tam wjechał a kierowca nie otrzymał zabrania prawa jazdy.
Zwłaszcza że ostatnią kare otrzymałem ponad 2lata temu więc moim zdaniem zostałem ukarany zbyt surowo, osoba oskarżona nie sprawdziła nawet kiedy otrzymałem ostatnią karę 🙃( wnioskuję to po tym bo nie miał nawet na to czasu gdyż ledwo tam wjechałem a zostałem od razu ukarany ), tylko od razu walił "bombe" nwm czy z powodu nienawiści czy z byt wysokiego ego.

Przejdźmy do dzisiejszej sytuacji, również zostałem ukarany za surowo, otrzymałem karę skalowaną, gdzie jest sens takiej kary jak przez ostatnie 2 lata dostałem jedną kare i to z całkiem innego powodu? już nie mówiąc o tym że podczas tego pościgu wyprzedzając waszą radiolke na autostradzie nagle zawróciliście za uciekinierem przy tym mnie taranując. Wysłaliście parę razy binda aby się odłączyć od pościgu, inaczej zostaną użyte środki przymusu bezpośredniego ( czy coś takiego ). Więc jakim prawem już po ucieczce osoby uciekającej osoba oskarżona zaczęła nadawać kary administracyjne? z czego mi się wydaje w tym przypadku powinny być stosowane inne czynności aby osoby jadące za pościgiem się odłączyły, już nie raz na innym pościgu zaczęto mi przebijać opony a w tym przypadku było całkiem inaczej. Odniosę się też do kary którą w tym samym momencie otrzymał gracz @snajper300 z powodem: Taranowanie kordonu, Odwalanie podczas pościgu - skalowane, na okres 5dni, ten gracz jeździł motocyklem sanchez a otrzymał tak wielką karę za taranowanie jakby robiła to osoba zwykłym pojazdem, gdzie sanchezem mało co da się uszkodzić, a tym bardziej przepchnąć radiolke która ma tak ustawioną wielką masę 😆. Większość pościgu to właśnie taranowała nas policja a nie to my ich, ja z 2 razy ich zablokowałem w jednym miejscu ( widocznym na drugim screenie ), gdzie cały czas oni jak i osoba uciekająca jeździli w przód i w tył, więc mogli po prostu użyć możliwości sapd, np; przebić nam opony, a nie mieć to gdzieś i niech sobie dalej za nami jadą a potem walniemy im duże kary.

Podsumowując, czasami ego trzeba schować do kieszeni i zachować się obiektywnie do sytuacji jak i aktualnej listy kar gracza. 😉

Edytowane przez Kolec
  • Super 7
  • Haha 1
  • Lubię to! 4

5 godzin temu, Kolec napisał:

Przejdźmy do pierwszej sprawy, w dniu sylwestra postanowiłem wejść na serwer i podjechać na scenę los santos, wjechałem na teren sceny i chciałem postawić pojazd tak jak jest to widoczne na pierwszym screenie ale po drugiej stronie, nawet nie zdążyłem się ustawić a otrzymałem od razu karę zabrania prawa jazdy z powodem WNTZ, czułem się ukarany zbyt surowo bo nie otrzymałem nawet ostrzeżenia że nie można tam wjeżdżać, teren nie był zabezpieczony a ni nic, normalnie dało się przejechać więc skąd mogłem wiedzieć że na teren jest zakaz wjazdu, mimo tego że pojazd comet niebieski przedstawiony na pierwszym screenie też tam wjechał a kierowca nie otrzymał zabrania prawa jazdy.

Teren był zabezpieczony, nie bez powodu stały wszędzie barierki. Natomiast ty wymijasz je i wjeźdzasz na teren zamknięty oraz przejeźdzasz gracza, nie dziw się że otrzymujesz karę. Nie muszę nadawać ostrzeźenia przed nadaniem kary.

gdzie jest sens takiej kary jak przez ostatnie 2 lata dostałem jedną kare i to z całkiem innego powodu?

Twoja poprzednia kara zakończyła się zaledwie 9 dni temu, nie widzę resocjalizacji w tym zachowaniu przez co otrzymałeś karę skalowaną.

, ten gracz jeździł motocyklem sanchez a otrzymał tak wielką karę za taranowanie

Od początku pościgu cały czas w nas wjeźdzał/ocierał, dodatkowo w późniejszej części pościgu jego zachowanie samymi skokami nie było odpowiednie.

• Super 1
  • Nie lubię tego 3

15 minut temu, bolkaa napisał:

Teren był zabezpieczony, nie bez powodu stały wszędzie barierki. Natomiast ty wymijasz je i wjeźdzasz na teren zamknięty oraz przejeźdzasz gracza, nie dziw się że otrzymujesz karę. Nie muszę nadawać ostrzeźenia przed nadaniem kary.

Twoja poprzednia kara zakończyła się zaledwie 9 dni temu, nie widzę resocjalizacji w tym zachowaniu przez co otrzymałeś karę skalowaną.

Od początku pościgu cały czas w nas wjeźdzał/ocierał, dodatkowo w późniejszej części pościgu jego zachowanie samymi skokami nie było odpowiednie.

Przejechałem między lampą a drzewem, żadnej barierki tam nie widziałem i nie przypomina mi się żebym celowo kogoś przejechał, możliwe że ktoś wbiegł mi pod koła. Dobrze nie musisz nadawać ostrzeżenia ale wypadało by się zastanowić, sprawdzić gracza na jaką kare zasługuję a nie od razu karać bez żadnych argumentów. No chyba nie jest to sprawiedliwe że gościu z niebieskiego cometa sobie mógł wjechać i nie dostał żadnej kary a druga osoba już została ukarana.
Pierwszy raz się spotkałem że karę skalowaną się dostaję już po pierwszej każe od 9dni gdzie ta pierwsza kara miała miejsce po prawie dwóch latach od poprzedniej.
Raczej to wygląda w ten sposób że gracz nałapie parę naście kar w tydzień i wtedy otrzyma karę skalowaną no ale nie po jednej każe, bez przesady.

A co od tych 9 dni dalej wjeżdżałem na teren zakazany? odwalałem? no chyba nie, nie wydaje mi się żebym otrzymał chociaż jakieś ostrzeżenie od tam tego czasu, a ty piszesz " nie widzę resocjalizacji w tym zachowaniu"

Nie mam co się już tłumaczyć, czekam na werdykt osoby rozpatrującej te skargę.

• Super 2

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.