Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Temat wątku: Skarga na Conversiak613 - oskarżony przez boniukoks

NicolasJackson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Conversiak613
Data zdarzenia:  15.04.2024
Opis zdarzenia: Pojazd został pozostawiony, ponieważ został on rozwalony lecz stał na światłach awaryjnych, jednocześnie nie przeszkadzał w żadnym stopniu na drodze tylko stojąc na poboczu. Dodatkowo kolega skłamał, twierdząc że nie był na awaryjnych. Na przyszłość polecam doedukować pewne osoby we frakcji bo mają problem z prostym regulaminem co widać w ostatnim czasie przy wyrzuceniu niewinnej osoby z frakcji. Pozdrawiam. Kolega złamał powyższy podpunkt;

- Pojazd na światłach awaryjnych powyżej 1h - Parking policyjny (kwota zależna jest od popełnionego wykroczenia.)  
Dowody: 

mta-screen_2024-03-15_22-05-05.png

mta-screen_2024-03-15_22-05-38.png

mta-screen_2024-03-15_22-05-54.png

mta-screen_2024-03-15_22-16-43.png

• Haha 3

Witaj, 

otrzymałem zgłoszenie, że pojazd jest porzucony. Po przyjeździe na miejsce i wstępnych oględzinach stwierdziłem, że pojazd powinien zostać odholowany na parking policyjny między innymi dlatego, że nie posiadał uruchomionych świateł awaryjnych (przynajmniej u mnie nie były włączone) lecz nawet jeśli były to jego stan techniczny pozwalał na jego dalsze poruszanie się. Wizualnie faktycznie był zniszczony, lecz jak widać na podanym przeze mnie screenshocie, jego stan techniczny jest stuprocentowy (tj. nie dymi się, istnieje możliwość bezproblemowego uruchomienia silnika) - ukazane jest to w miarze 1000/1000. 

8RpGGCs.png

Podjąłem decyzję zgodnie z regulaminem a dokładniej KRD, gdzie przytoczę ci ten konkretny punkt; 

§4.3 Kierujący ma prawo korzystać ze świateł awaryjnych jedynie w sytuacji, gdy faktycznie takowa miała miejsce. Nieprawidłowe użycie świateł awaryjnych (występuje, gdy stan zarówno silnika, ilość paliwa jak i naładowanie akumulatora pozwalają na kontynuowanie jazdy) może zostać ukarane mandatem, bądź też pojazd może zostać zabrany na parking policyjny.

Poza tym, pojazd nie jest też zaparkowany w sposób ani polski ani amerykański. Mając chodnik dosłownie obok, postanowiłeś zaparkować w takim miejscu. Z mojej strony to wszystko. 

Miłej nocy. 

• Super 13
  • Haha 1

Rozumiem że z twojej strony to wszystko lecz mojej to nie koniec kolego 😄

Zauważyłem że ss był zrobiony w momencie samego naprawienia pojazdu (poprzez naprawke i aku) gdy ty w momencie zabrania pojazdu pojechałem naprawić pojazd swój do którego dostarczyłem do naprawy uranusa naprawką i aku. Tutaj załącze filmik z tego zajścia.

W momencie gdy ja go naprawiłem (na początku w lewym górnym rogu widać to) pojechałem naprawić pojazd w momencie gdy ty zabierałeś naprawiony pojazd na pp co skutkuje błędem z tej strony gdy poniewaz;

- Pojazd wtedy miał naprawione rzeczy które wspomniałeś oraz nie miałem zadnego prawa związanego z zabraniem go gdy iz poniewaz miałem jeszcze jeden pojazd w zaanadrzu którego starczałem oba rzeczy do naprawienia pojazdu. Poza tym nie miałem innej mozliwosci zaparkowania gdyz był bardzo w krytycznym stanie co skutkuje uzycia awaryjnych.

- W momencie naprawienia pojechałem odstawić na baze premiera a ty zabierałeś naprawiony pojazd gdy miałem się po niego wrócić. 

Poza tym administracja ma logi z tego zajścia, moze wszystko ładnie potwierdzić i zobaczyć sam wyciąg pieniedzy z ostatniego czasu oraz potwierdzenia zajścia sytuacji 🙂

• Super 1
  • Haha 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.